Виробництво Ford GT буде збільшено для задоволення рекордного попиту

Ford випустить ще приблизно 1350 суперкарів Ford GT, оскільки попит у шестеро перевищує пропозицію

КЕЛЬН, Німеччина, 22 жовтня 2018 р. – Компанія Ford Motor Company оголосила, що з метою задоволення неймовірного попиту виробництво надпотужного суперкара Ford GT буде продовжено щонайменше на два роки.
 
Компанія планує поставити клієнтам з усього світу приблизно 1350 екземплярів Ford GT. Починаючи з 8 листопада, компанія Ford на один місяць відновить прийом заявок від клієнтів з окремих ринків, які сподіваються долучитися до групи обраних власників Ford GT.
 
Потенційні власники зможуть подати свої заявки на придбання на сайті FordGT.com, а затверджені претенденти спільно з консьєрж-сервісом Ford GT опрацюють персоналізовану процедуру придбання.
 
«Реакція на наш Ford GT була безпрецедентною, попит перевищив пропозицію більш ніж у шість разів, — заявив директор Ford Performance Герман Заленбаух (Hermann Salenbauch). — Продовження виробництва Ford GT на обмежений період дозволяє нам забезпечити ексклюзивність надзвичайно бажаного суперкара і водночас надати можливість більшій кількості клієнтів долучитися до тих 80 власників Ford GT з Європи, які за станом на сьогодні вже отримали свої унікальні автомобілі».
 
Раніше компанія Ford оголосила про випуск обмеженої серії з 1000 автомобілів протягом чотирьох років. Виробництво Ford GT, до особливостей якого належать двигунV6з подвійним турбонаддувом EcoBoost об’ємом 3,5 літри, кузов з вуглецевого волокна, елементи активної аеродинаміки та максимальна швидкість у 347 км/год, розпочалось у грудні 2016 року.
 
Крім того, нещодавно компанія оголосила про випуск на честь 50-ї річниці перемоги моделі Ford GT40 на перегонах у Ле-Мані у сезонах 1968 і 1968 років нової моделі Ford GT Heritage Edition у лівреї Gulf Oil лімітованої серії у колірних схемах Heritage Blue та Heritage Orange.
 
Затверджені претенденти з Європи зможуть отримати автомобілі Ford GT, виготовлені впродовж 2020-2022 календарних років.

# # #

 
*Ford GT споживає 14,9 л пального на 100 км, а рівень викидів CO2 становить 349,6 г/км
 
Заявлені рівні споживання пального/енергії, викидів CO2 й електричної потужності були виміряні згідно з технічними вимогами та специфікаціями Європейських Норм (EC) 715/2007 і (EC) 692/2008 з останніми поправками. Споживання пального та викиди CO2 вказані для моделей автомобіля, а не для конкретного автомобіля. Застосована стандартна процедура випробувань дає змогу здійснювати порівняння між різними типами машин і різними виробниками. На додачу до показників паливної економічності автомобіля роль у визначенні споживання пального/енергії, викидів CO2 та запасу ходу на електричній тязі відіграють техніка керування й інші нетехнічні фактори. CO2 є головним парниковим газом, який впливає на глобальне потепління.
 
Починаючи з 1 вересня 2017 року деякі нові автомобілі проходитимуть процедуру сертифікації за всесвітньою узгодженою процедурою випробувань транспортних засобів малої вантажності (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP) згідно з вимогами європейського регламенту (ЄС) 2017/1151 в останній редакції, що передбачає новий, більш реалістичний порядок визначення витрат пального та рівня викидів CO2. Починаючи з 1 вересня 2018 року процедура WLTP повністю замінить новий європейський їздовий цикл (NEDC), що наразі використовується. На етапі поступової відмови від використання NEDC буде здійснюватися зворотна кореляція отриманих за процедурою WLTP показників споживання пального та викидів CO2 до стандарту NEDC. У зв’язку зі зміною деяких елементів тестів можливі деякі відхилення від попередніх показників паливної економічності та рівня викидів, тобто показники споживання пального та рівня викидів CO2 для одного і того ж автомобіля можуть відрізнятися.