Ford і Google планують прискорити впровадження інновацій в автомобільній галузі

Ford і Google анонсували створення унікального партнерства, спрямованого на прискорення трансформації Ford та переосмислення підходу до користування автомобілями. Крім того, компанія Ford обрала Google Cloud пріоритетним постачальником ресурсів для «хмарних» сервісів, щоб скористатися досвідом світового рівня компанії Google у сфері обробки даних, штучного інтелекту (ШІ) та машинного навчання (МН). Починаючи з 2023 року, в рамках цього нового партнерства протягом шести років мільйони майбутніх автомобілів Ford і Lincoln усіх цінових категорій будуть використовувати можливості ОС Android із вбудованими додатками та сервісами Google.

 З метою сприяння подальшому впровадженню інновацій Ford і Google засновують нову групу взаємодії під назвою Team Upshift. Використовуючи таланти й ресурси обох компаній, Team Upshift буде розширювати межі трансформації Ford, створювати умови для персоналізації досвіду користування та стимулювати реалізацію революційних можливостей, які відкриває використання даних. Перелік можливих проектів включає розробку нових процесів роздрібного продажу автомобілів, нових моделей володіння на підставі результатів обробки даних і багато іншого.

 «Зараз, коли Ford продовжує найбільш масштабну трансформацію в нашій історії за допомогою електрифікації, впровадження комунікаційних можливостей і технологій автономного керування, об’єднання зусиль Google і Ford дозволяє створити центр інновацій, який створить реальні умови для того, щоб запропонувати нашим клієнтам першокласний досвід користування та модернізувати наш бізнес», — заявив Джим Фарлі (Jim Farley), президент і виконавчий директор компанії Ford.

 «З моменту запуску першого рухомого складального конвеєра до впровадження новітніх технологій допомоги водію компанія Ford задає темп впровадження інновацій в автомобільній індустрії майже 120 років, — сказав Сундар Пічай (Sundar Pichai), виконавчий директор Google та Alphabet. — Ми пишаємося партнерськими стосунками, які дозволять нам використати найкращі можливості штучного інтелекту, аналізу даних, обчислювальних можливостей і «хмарних» платформ Google в інтересах трансформації бізнесу Ford та для створення автомобільних технологій, які сприятимуть безпеці людей і дозволятимуть їм залишатися на зв’язку в дорозі».

 У якості пріоритетного постачальника ресурсів для «хмарних» сервісів дещо пізніше в цьому році Google допоможе Ford скористатися можливостями штучного інтелекту та машинного навчання і технологій аналізу даних Google Cloud для прискорення цифрової трансформації автовиробника, модернізації виробничої діяльності та оптимізації технологій підключених автомобілів з використанням перевіреної, безпечної та надійної «хмарної» платформи Google. За допомогою Google Cloud компанія Ford планує: 

додатково поліпшити досвід користування за рахунок диференційованих технологій та персоналізованих сервісів; 

прискорити модернізацію процесів проєктування і розробки продуктів та управління ланцюжком постачання, у тому числі шляхом дослідження можливостей рішення Vision AI для розробки тренінгів для співробітників та досягнення більш стабільної продуктивності виробничого обладнання; 

прискорити впровадження бізнес-моделей на основі використання даних, що дозволить клієнтам у реальному часі отримувати, наприклад, запити щодо технічного обслуговування чи сповіщення стосовно обміну автомобіля з доплатою. 

Ford і Google мають спільне бачення щодо створення умов для приємного, безпечнішого та ефективного користування підключеними автомобілями, що дозволить мінімізувати відволікання водіїв та забезпечить актуальність використовуваних технологій завдяки оновленню через бездротові канали зв’язку. Починаючи з 2023 року, клієнти Ford і Lincoln в усьому світі почнуть користуватися перевагами цих унікальних цифрових рішень, створених на основі операційної системи Android із вбудованими додатками та сервісами Google, до переліку яких входять рішення для навігації та голосового керування світового рівня: 

Завдяки Google Assistant водії зможуть не відволікатися від дороги й тримати руки на кермі, віддаючи команди за допомогою самого лише голосу. 

Використовуючи Карти Google як основний засіб навігації в автомобілі, водії зможуть швидше прибувати до кінцевого пункту призначення завдяки доступу до інформації про дорожній рух в реальному часі, автоматичному повторному розрахунку маршрутів, підказкам щодо вибору смуги руху тощо. 

Завдяки Google Play водії отримають доступ до своїх улюблених додатків для прослуховування музики, подкастів, аудіокниг тощо. Ці додатки інтегровані та оптимізовані для використання в автомобілі. 

Крім того, використання ОС Android в автомобілі дає змогу компанії Ford та стороннім розробникам створювати додатки, які сприятимуть постійному поліпшенню та ще кращій персоналізації досвіду володіння. 

«Ми прагнемо створювати незамінні та унікальні продукти і сервіси Ford, — заявив Фарлі. — Ця інтеграція відкриє перед нашими командами необмежені можливості для впровадження інновацій в інтересах користувачів Ford і Lincoln і водночас забезпечить простий доступ до сервісів і додатків світового рівня від Google». 

# # # 

Про компанію Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) — автовиробник світового рівня зі штаб-квартирою у м. Дірборн, штат Мічиґан. Компанія займається проєктуванням, виробництвом, продажем і обслуговуванням усього спектру автомобілів Ford: вантажівок, позашляховиків, електромобілів і розкішних авто Lincoln, надає фінансові послуги через компанію Ford Motor Credit Company та прагне здобути лідерські позиції в сфері електрифікації, рішень у сфері мобільності, включаючи сервіси автономного керування та онлайн-сервіси.  У компанії Ford працює приблизно 187 000 осіб по всьому світу. Для отримання додаткової інформації про компанію Ford, її продукцію та послуги від Ford Motor Credit Company перейдіть за посиланням corporate.ford.com.

 Про Google Cloud

Google Cloud надає компаніям доступ до передової інфраструктури, можливостей платформи та промислових рішень. Ми пропонуємо «хмарні» рішення корпоративного рівня, які використовують передові технології Google, щоб допомагати компаніям працювати ефективніше та адаптуватися до мінливих потреб, створюючи основу для майбутнього клієнтів. Клієнти у більш ніж 150 країнах світу використовують Google Cloud як надійного партнера для вирішення найважливіших проблем у своїй комерційній діяльності. 

Про компанію Google

Місія Google полягає в упорядкуванні інформації світу, забезпеченні універсального доступу до неї та практичного використання. За допомогою продуктів і платформ, таких як Пошук, Карти, Gmail, Android, Google Play, Chrome та YouTube, Google відіграє вагому роль у повсякденному житті мільярдів людей і перетворилась на одну з найвідоміших у світі компаній. Google є дочірньою компанією Alphabet Inc.